+389 78 44 18 67 contact@certiadria.com

Професори

Управување и развој на човечки капитал

HR Академија

Конкурс за запишување на студенти

Академска 2020/21 година

Професори на HR Академија

Предавачи на HR Академија

Почеток на курсот
23 Окт 2020
Број на часови
180
Цена на курсот
74.160 МКД + ДДВ
Аплицирај

Предавачите на HR Академиајта се реномирани и признати професионалци од областа, со богато портфолио и со долгогодишно работно искуство како менаџери на човечки ресурси во големи компании.

Стратегиски HR менаџмент и Регрутација и селекција

 • Билјана Шамакоска Ангелова, Директор за човечки реурси, Макстил, Duferco Group | shamakoska@gmail.com
 • 15+ години искуство во областа на човечки ресурси
 • 3 години искуство како специјалист за регрутација и селекција во Сивус
 • Награда за најдобри HR практики во 2014 година

Правни аспекти

Билјана Чкламовска, Помошник директор за правни работи и човечки ресурси во Новоматик | biba_ckl@yahoo.com

 • 20 години искуство во правни работи и човечки ресурси
 • Претседател на Синдикат на АВРМ и експерт во Европската мрежа на синдикални застапници

Учествува и во работата на Комисијата за труд и социјала во Собранието на РМ

Moтивација и задоволство од работа и Развој на вработени

Мр. Ана Салтирова Давидовски, HR менаџер во АМСМ | asaltirova@amsm.com.mk

 • Член на Управниот одбор на Македонската асоцијација за Човечки ресурси
 • NLP Master диплома

Плати, наградување и финансиски аспекти

Маријана Андриќ, сопственик на МарАнд консултанти | marijana@marand.com.mk

 • 18 годишно работно искуство го има поминато во областа на сметководството и финансискиот менаџмент со специјалност во даночната сфера.
 • Од 2008 година е сертифициран обучувач за ЕБЦ*Л – Европски сертификат за бизнис компетенции

Performance management и HR Audit и HRIS

Искра Конеска, MBA, HR менаџер во во Прилепска Пиварница | trajkoskaiskra@gmail.com

 • Има богато искуство од областа на човековите ресурси опфаќајќи ги сите аспекти: анализа и потреба од работно место, вовед во работното место и обука на нови вработени, регрутација и селекција, обука и развој на човековите ресурси, мотивација и задоволство на вработените, организациско однесување, организациска култура и промени, Performance management.
 • Претходно работно искуство во Лакталис и Некстсенс

Добитник на HR Excellence награда

Англиски за ХР професионалци
 

 • Сениор предавачи за англиски јазик во Пикадилис Училиште за странски јазици
 • Христина Спасовска hristinapiccadillys@gmail.com